• Rhipsalidopsis - menanam kaktus dan petua untuk merawatnya di rumah. Ciri penanaman dan masa berbunga (145 foto)

  Schlumberger Ripsalidopsis adalah anggota kehormat keluarga kaktus, malar hijau, terdiri daripada 5-6 pucuk rata, ribbed, selebar 3-4 cm.

 • Bunga dalaman Aglaonema - jenis dan berbunga

  Bunga aglaonema adalah tanaman dalaman yang indah yang berasal dari Asia Tenggara, India dan China. Penampilannya serupa dengan Dieffenbachia, tetapi aglaonema mempunyai daun yang lebih sempit.

 • Garden azalea - semua selok-belok penjagaan dan penanaman rhododendron

  Bunga-bunga terang di taman azalea mengimbangi penampilan daunnya yang tidak mencolok. Tetapi semak berbunga akan menjadi hiasan untuk mana-mana taman yang dipenuhi dengan tanaman lain.

 • Dracaena: penjagaan rumah, foto dan petua

  Vladimir Dal menyebut dracaena sebagai naga dalam kamus, yang sangat dekat dengan terjemahan dari bahasa Latin: seekor naga betina. Menurut kepercayaan Aztec, tanaman ini pertama kali muncul dari tongkat yang disiram oleh seorang pejuang yang jatuh cinta: ayah gadis itu adalah imam besar, dan dengan itu memutuskan untuk menyingkirkan pengantin lelaki.

 • Quince Jepun. Quince Jepun yang semakin meningkat. Penjagaan quince Jepun

  Ciri dan keterangan quince Jepun Buat pertama kalinya melihat pokok renek mekar dengan bunga terang yang luar biasa indah, banyak orang bertanya: "Apakah jenis tanaman ini?" Ini adalah quince Jepun secara peribadi.

 • Bagaimana cara menyimpan bunga tulip sebelum menanam? Bila hendak menggali mentol tulip

  Untuk mengagumi bunga tulip yang indah setiap tahun, anda perlu mengetahui bukan sahaja cara menjaga tanaman, tetapi juga cara menyimpan bunga tulip setelah menggali ubi.

 • Aplikasi Actellic untuk tanaman dalaman

  Salah satu kaedah yang berkesan dalam memerangi serangga rumah tangga adalah racun serangga Actellik. Ini dibuktikan dengan banyak tinjauan penduduk musim panas dan tukang kebun yang menggunakan ubat tersebut untuk memusnahkan banyak perosak kecil di tanah terbuka..

 • Actinidia arguta di wilayah Moscow: selok-belok teknologi pertanian

  Lanskap taman tidak semestinya estetik semata-mata. Dengan pilihan tanaman yang betul, anda boleh mengubahnya menjadi sumber buah dan beri yang sihat.

 • Mallow - sifat ajaib

  Untuk semua keindahannya yang menarik, mallow adalah rumpai yang paling biasa. Percaya atau tidak, semak-semak yang kelihatan rapuh ini adalah saudara dari baobab Afrika! Mereka tidak perlu membuat keadaan "rumah hijau" apa pun, mereka tumbuh dengan baik di tanah kering, berbatu dan di lereng berumput.

 • Alyssum: penerangan, penanaman dan penjagaan

  Alyssum adalah penutup tanah herba dari keluarga Kubis atau Salib. Terdapat perennials dan tahunan. Diagihkan di Eropah, Afrika Utara, Asia, Siberia selatan.

 • Rawatan dengan warna misai emas

  Callis harum terdapat di tingkap banyak pangsapuri dan rumah. Tetapi diketahui oleh kebanyakan orang sebagai misai emas. Ia juga dipanggil ginseng buatan sendiri. Nama lain - jagung - tanaman diterima kerana batangnya yang tinggi dan daunnya yang menyempit panjang.

 • Cara membiakkan aloe?

  Aloe adalah ubat semula jadi yang sebenar. Pokok getah menolong penyakit selsema, perut dan kulit. Topeng sering dibuat dari lidah buaya untuk kulit wajah dan leher, untuk rambut. Oleh kerana khasiatnya yang bermanfaat, lidah buaya telah sering menjadi tetamu di ambang tingkap banyak hostes.

 • Aloe Vera - Faedah dan Penjagaan

  Di antara tumbuh-tumbuhan dalaman yang paling mudah ditanam, lidah buaya akan mencerahkan mana-mana rak dapur, memenuhi tugas kedua sebagai alat pertolongan cemas di rumah..

 • Mengapa daun orkid layu: sebab dan kaedah menanganinya

  Tidak ada tumbuhan lain di Bumi yang alaminya telah dikerjakan dengan teliti. Anggrek terkenal bukan sahaja kerana kecantikannya, tetapi juga kerana pelbagai bentuknya yang tidak biasa.

 • Tiga tanda teratai lembah

  Semoga teratai lembah
  Convallaria majalis L.Tanda-tanda: Tumbuhan herba abadi hingga 30 cm.
  Rimpang panjang, menjalar, seperti tali, bercabang, nipis, mendatar dengan jambul akar di simpul.

 • Jenis tanaman memanjat untuk menghias pagar di laman web ini

  Pagar yang dilekatkan dengan tanaman yang cantik, kelihatan sangat bagus dan rapi. Di samping itu, tanaman dapat menghidupkan semula bahan lama dan tidak mencolok, membuat tempat teduh, melindungi kebun atau pondok dari mata yang tajam.