• Cara menanam dahlia dari biji?

  Dahlias adalah bunga abadi yang indah, mekar untuk waktu yang lama dan tidak bersahaja dalam perawatan.Mari kita perhatikan secara terperinci: bagaimana menanam dahlias dari biji, kapan hendak menyemai benih, bagaimana merawat anak benih dahlia sebelum menanam di tanah terbuka.

 • Balsam (70 foto): menanam dan merawat, tumbuh

  Balsam yang elegan, kemas dan bersahaja muncul di Eropah pada akhir abad ke-16 dan sejak itu telah menjadi salah satu tanaman paling popular di dunia. Sekiranya anda menyukai bunga rumah dan tempat tidur bunga, demam ini pasti tidak akan menghindarkan anda!

 • Semua tentang membesar dan menjaga amaryllis

  Penerangan: Amaryllis Belladonna adalah bunga yang berasal dari Amerika Selatan dan Tengah dan kepulauan Caribbean. Bunga yang sangat menakjubkan yang melambangkan keindahan dan kemegahan yang luar biasa.

 • Tanaman ampel untuk kebun, penerangan, jenis dan ciri, prinsip penjagaan

  Tumbuhan ampel untuk kebun sangat popular, baru-baru ini sering digunakan untuk membuat projek reka bentuk yang bergaya.Tumbuhan seperti itu akan menghiasi dengan sempurna bukan sahaja kebun, tetapi juga pondok musim panas, balkoni, pintu masuk ke rumah, tingkap dan juga dinding rumah.

 • Tumbuhan Ampel

  Tumbuhan dalaman ampel atau ampel adalah tanaman hiasan dengan pucuk fleksibel panjang yang memanjat atau tersebar di sepanjang tanah.Ahli botani membezakan banyak bentuk tanaman seperti itu.

 • Cara menanam nanas

  Nanas pernah dan kekal sebagai buah eksotik bagi kita. Sekarang ia dapat dibeli dengan mudah di pasar raya mana pun, tetapi pada masa kecil saya, tinggal di wilayah, kami melihat nanas hanya dalam gambar dan di TV, dan bahkan dalam warna hitam putih.

 • Cara menanam nanas di rumah dari atas (ekor) selangkah demi selangkah, foto

  Nanas adalah genus tumbuhan herba dari keluarga Bromeliad. Mereka tumbuh sebagai tanaman pertanian dan hanya memakan satu spesies - Jambul besar.

 • Epiphyllum - kaktus hutan

  Kelebihan utama kaktus hutan adalah bunga mereka, dan yang paling berkesan dalam hal ini adalah epifitum, bunga yang kadang-kadang mencapai ukuran piring. Mereka ditanam oleh banyak pencinta bunga rumah, mereka tidak berubah-ubah, tidak memerlukan perawatan yang rumit, tetapi tanaman berbunga yang banyak jarang dijumpai pada siapa pun.

 • Bunga Krismas - poinsettia: kaedah penjagaan rumah, makan dan pembiakan

  Poinsettia yang mekar, "Krismas" atau "Bintang Betlehem", adalah simbol kekayaan dan kemakmuran. Di Barat, bunga ini dikaitkan dengan bermulanya Krismas Katolik, di Rusia - Tahun Baru.

 • Anthurium Andre: ciri, varieti dan ciri penjagaan rumah

  Anthurium (Anthúrium) tergolong dalam genus tumbuhan malar hijau dan keluarga Aroid, atau Aronicae (Araceae). Di rumah, bunga anthurium, atau "kebahagiaan lelaki", sangat popular.

 • Anthurium: pemindahan rumah, petua penjagaan

  "Kebahagiaan lelaki" adalah nama kedua tumbuhan eksotik anthurium. Pemindahan di rumah harus dilakukan mengikut peraturan khas, kerana budaya ini memiliki sistem akar yang rapuh.

 • Penjagaan dan pemindahan Anthurium selepas pembelian

  Dalam artikel ini, anda akan mengetahui tentang syarat merawat anthurium di rumah dan melakukan pemindahan anthurium muda selepas pembelian.Anthurium rumah adalah tanaman khas yang dibawa kepada kami dari negara-negara dengan iklim tropika yang lembap dan panas.

 • Rahsia pemindahan anthurium yang betul selepas membeli di rumah

  Pemindahan anthurium dalaman di rumah yang tepat pada masanya dan tepat adalah kunci untuk mendapatkan tanaman hiasan yang indah dan berbunga.

 • Menyiram anak pokok petunia

  Petunia adalah bunga yang sangat biasa di kawasan kebun di negara kita. Dia sangat disukai kerana kesederhanaan, keindahan dan pelbagai jenis dan spesiesnya. Untuk mendapatkan anak pokok petunia yang baik, anda perlu merawatnya dengan betul.

 • Pansies - penanaman benih di tanah terbuka

  Pansies, atau, seperti yang disebut juga, viola, adalah bunga yang sangat indah yang sukar untuk dikoyakkan. Terima kasih kepada legenda di sekitar mereka, mereka membangkitkan perasaan romantis dan lembut.

 • Bunga tahunan mekar sepanjang musim panas tanpa henti (katalog dengan foto)

  Merancang landskap taman dan halaman belakang anda adalah saat yang penting dan menarik. Lagipun, anda benar-benar ingin mencipta syurga yang mekar di mana anda boleh berehat setelah seharian bersusah payah.